学赛网手机版

学赛网公众号

学赛网 > 远程教育 > 习题练习 > 2019年网络教育统考大学英语(B)真题及答案

2019年网络教育统考大学英语(B)真题及答案

责任编辑:胡静婕 发布日期:2019年10月15日 来源:学赛网

【摘要】以下是2019年网络教育统考大学英语(B)真题及答案,对英语今年真题的分析有助于考生把握出题老师的出题思路。

一、交际英语

1.- Could you tell me where the nearest parking lot is?

- _________

A.Don't ask me.

B.Parking is very difficult.

C.Sorry, I'm a stranger here.

D.Sorry, you can't park here.

答案:C

2.- Thanks a lot. You've gone through so much trouble.

- _________

A.It's no trouble at all.

B.That's good.

C.I don't think so.

D.That's very kind of you.

答案:A

3.- I believe we've met somewhere before.

- No, ____________________.

A.it isn't the same

B.it can't be right

C.I don't think so

D.I'd rather not

答案:C

4.- Is Johnthere?

- _________

A.Speaking.

B.I'm not Mary.

C.Who are you?

D.Mary is well today.

答案:A

5.- What's the problem with your bike?

- _________

A.Not at all.

B.Good, thank you.

C.Nothing serious.

D.Sure

答案:C

二、阅读理解

In learning a foreign language, one should first pay attention to speaking. It is the ground-work(基础)of reading and writing. You'd better try your best to speak. Don't be afraid of making mistakes. While you are doing this, a good exercise is to write --- keep a diary, write notes or letters and so on.Many mistakes in your speaking will be easily found when you write.Through correcting the mistakes, you can do better in learning a language.

If you are slow in speaking, don't worry. One of the helpful ways is to improve your English by reading, either aloud or low to yourself. The important thing is to choose something interesting to read. It mustn't be too difficult for you. When you are reading in this way, don't stop to look up the words if you can guess their meanings or if they are not important to the sentence. You can do that some other time.

6.Speaking is the ground-work while you are learning a foreign language.

A.T

B.F

答案:A

7.The best way to learn through mistakes is to try your best to speak.

A.T

B.F

答案:B

8.When you write, you will learn how to speak.

A.T

B.F

答案:B

9.When you read, you should choose interesting books for you.

A.T

B.F

答案:A

10.When you find some new words in reading, you should guess their meanings first.

A.T

B.F

答案:A

Shyness is the cause of much unhappiness for a great many people. Shy people are anxious and self-conscious; that is, they are excessively concerned with their own appearance and actions. Worrisome thoughts are constantly occurring in their minds: what kind of impression am I making? Do they like me? Do I sound stupid? Am I wearing unattractive clothes?

It is obvious that such uncomfortable feelings must negatively affect people. A person’s conception of himself or herself is reflected in the way he or she behaves, and the way a person behaves affects other people’s reactions. In general, the way people think about themselves has a profound effect on all areas of their lives.

Shy people, having low self-esteem, are likely to be passive and easily influenced by others. They need reassurance that they are doing “the right thing.” Shy people are very sensitive to criticism; they feel it confirms their feelings of inferiority. They also find it difficult to be pleased by compliment with a statement like this one, “You’re just saying that to make me feel good. I know it’s not true.” It is clear that while self-awareness is a healthy quality, overdoing it is harmful.

Can shyness be completely eliminated, or at least reduced? Fortunately, people can overcome shyness with determined and patient efforts in building self-confidence. Since shyness goes hand in hand with a lack of self-esteem, it is important for people to accept their weaknesses as well as their strengths.

Each one of us is a unique, worthwhile individual, interested in our own personal ways. The better we understand ourselves, the easier it becomes to live up to our full potential. Let’s not allow shyness to block our chances for a rich and fulfilling life.

11.What does the author try to prove by citing “what kind of impression am I making?” (Para. 1)__________

A.Shy people benefit from their caring about their appearance.

B.People’s shyness make them care too much about their appearance and actions.

C.It’s natural that shy people don’t believe other’s compliments.

D.Shy people think they are different from others.

答案:B

12.According to the writer, self-awareness is __________.

A.a good quality

B.the cause of unhappiness

C.harmful to people

D.a weak point of shy people

答案:A

13.That shy people react to a compliment in such a way is ___________.

A.good

B.unreal

C.very reasonable

D.harmful

答案:D

14.Which of the following statements is true, according to the passage? _________

A.Shyness helps us to develop our potential

B.Shyness enables us to understand ourselves better

C.Shyness can block our chances for a rich life

D.Shyness has nothing to do with lack of self-esteem

答案:C

15.It can be inferred from the passage that shy people ________.

A.should find more of their weakness

B.should understand themselves in the right way

C.had better ignore their weakness

D.can get rid of their shyness while maintaining low self-esteem

答案:B



三、词汇与语法

16.Here's my card. Let's keep in _______.

A.touch

B.relation

C.connection

D.friendship

答案:A

17.The movie star didn't show up at the airport, _______ was rather disappointing.

A.who

B.which

C.what

D.that

答案:B

18.We do not go to college _______ nothing.

A.on

B.for

C.by

D.in

答案:B

19.Don’t forget ________ the window before leaving the room.

A.to have closed

B.to close

C.having closed

D.closing

答案:B

20.She is not only my classmate ________ also my good friend.

A.or

B.but

C.and

D.too

答案:B

四、完型填空

Someone says, “Time is money,” but I think time is even more important than money. Why? Because when money is spent, we can get it back. However, When time is ___21___, it'll never return. That is why we must not waste time. It goes without saying that the ___22___ is usually limited. Even a second is very important. We should make full use of our time to something useful.

But it is a pity that there are a lot of people who do not know the importance of the time. They spent their limited time smoking, drinking and ___23___. They do not know that wasting time means wasting part of their own ___24___.

In a word, we should save time. We shouldn't ___25___ today's work for tomorrow. Remember we have no time to lose.

21.

A.time

B.playing

C.leave

D.gone

E.life

答案:D

22.

A.time

B.playing

C.leave

D.gone

E.life

答案:A

23.

A.time

B.playing

C.leave

D.gone

E.life

答案:B

24.

A.time

B.playing

C.leave

D.gone

E.life

答案:E

25.

A.time

B.playing

C.leave

D.gone

E.life

答案:C

五、英译汉

26.I'm now a distance education student.

答案:我现在是一名远程教育学员。

27.What did I say to cause you to do that?

答案:我说什么了使你这样做?

28.Try hard or you'll fail the test.

答案:努力地,否则你考试及不了格。

29.The whole process required a great deal of effort, skill and a luck.

答案:整个过程需要很大的努力,需要高度的技巧,还需要运气。

30.Our textbooks are very different from theirs.

答案:我们的教材与他们的教材很不一样。

31.I hope we can have some snow this winter.

答案:我希望今年冬天会下点雪。

六、写作

32.写作

Instructions:根据下面所给的题目和提纲用英语写出一篇不少于80词的短文。

1.手机的好处;

2.手机带来的问题。

Advantages and Disadvantages of the Mobile Phone

答案:无

更多内容,请关注学赛网官方微信(微信搜索 “xuesaizikao”)或扫描上方二维码

标签:远程教育

【原创声明】本文内容系学赛网原创,任何单位或个人未经本站书面授权不得转载、链接、转贴或以其他方式复制发表。否则,学赛网将依法追究其法律责任。